Sladke, močne besede

Močne in sladke besede mi gredo kar dobro od rok. Včasih samega sebe ganem. Ampak čustveno govorjenje, globoka spoznanja in skrbne analize nas lahko vodijo tudi stran od resnice. Predvsem pa stran od Jezusa. Lahko se zafilozofiramo do konca, vse do podrobnosti strukturiramo in sprojektiramo, zasnujemo čudovito, estetsko in skorajda zasvajajočo zmes besed, slik, filmčkov, pesmi in Power Pointov … in morda še vedno ne bomo nič bližje korenitemu klicu Jezusa v svojem srcu. Morda bomo še dlje. Ker moramo prisluhniti svoji stvarnosti. In lahko vse, kar si “zloadal” z vseh koncev: duhovnost, teologija, morala k temu nič ne prispeva.

Pavel pravi, da je vse, kar mora v oznanjevanju vedeti, Jezus Kristus in to križan. Ker se naša vera ne izkazuje v tem, da bi prepričevala, ampak, da deluje. Da se pokaže, da Bog vlada. Mi pa se prepogosto obnašamo kot kaka oglaševalska firma, ki mora z obilico vsega materiala ljudem prodati nek povprečen izdelek. Bog ni povprečen, ni izdelek, in se zna tržiti sam!

To ne pomeni, da je teološko in duhovno znanje brez pomena; če ne drugo, nas varuje zmot in zablod. A ni jedro v njem, pač pa v vsakdanji hoji za Jezusom.

Ko sem jaz prišel k vam, bratje, nisem prišel z visokostjo besede ali modrosti vam oznanjat Božje pričevanje. Sklenil sem bil namreč nič drugega ne vedeti med vami ko za Jezusa Kristusa, in to križanega. Prišel sem k vam slaboten in v strahu in velikem trepetu, in moja beseda in moja pridiga ni bila v prepričevalnih besedah modrosti, ampak v skazovanju Duha in moči, da bi vaša vera ne slonela na človeški modrosti, ampak na Božji moči. (1 Kor 2,1-5)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s