Ključni podatki

Verjetno si redko od vas z menoj deli hobi branja navodil za uporabo. Morda na stranišču, če je baterija prazna, preberete kakšno nalepko na plastenki. Ampak moja podoba bo verjetno vseeno razumljiva. Zna biti, da za tiste, ki navodil za uporabo ne marajo, še toliko bolj. Pri bolj kompliciranih napravah nam navodila vsekakor pridejo prav. Lahko so spisana tako ali drugače, lahko je tudi že naprava ali postopek zasnovan bolj ali manj tako, da takih navodil ne potrebuje. O tem je danes cela znanost. In so navodila in so nasveti raznih “prijateljev” ter razna izročila med kolegi in “finte”. Vedno imamo možnost ravnati v skladu z navodili ali pa si iskati razne bližnjice, ki se včasih ne končajo dobro.

Bog je svet zasnoval precej tako, da je dovolj jasen za “uporabo”. Poleg tega nam je dal še navodila v Svetem Pismu, mestoma so precej zahtevna za razumevanje, ampak samo par tisoč strani za ves obstoj je res precej kratko (samo mikrokontroler za Arduino ima par sto strani datasheeta) – in je res vse notri. Predvsem pa je stalno odprta “podporna linija” s Svetim Duhom.

Na drugi strani pa je cel kup takih in drugačnih “fint”, prišepetavanj, bližnjic in “hackov”. Strnjenih v cele sisteme. Svet jih je poln. Če gre za 50 centov vreden kitajski kos elektronike, boš brez slabega občutka kaj poeksperimentiral (in naročil na eBayu novega, če se sfiži). Ko pa gre za moje življenje? Takrat pa je bolje ravnati skrbno po navodilih. Ne zaradi strahu, pač pa da bi dosegel srečo.

Bratje, nihče naj se ne vara. Če misli kdo med vami, da je moder na tem svetu, naj postane nespameten, da bo moder. Zakaj modrost tega sveta je nespamet pri Bogu. Pisano je namreč: »Ujame modre v njih zvijači. « In zopet: »Gospod pozna misli modrih, da so prazne. « Zatorej naj se z ljudmi nihče ne hvali, zakaj vse je vaše, naj bo Pavel ali Apolo ali Kefa ali svet ali življenje ali smrt ali sedanje ali prihodnje: vse je vaše, vi pa Kristusovi, Kristus pa Božji. (1 Kor 3,18-23)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s