Drobne radosti

V življenju je vse polno majhnih tolažb in veselj: košček čokolade, lep sončni zahod, topel objem, okusno kosilo, dobro vino, skrbno urejena hiša, dinamično speljan ovinek, kava na sončku, veter v laseh, zaupen otroški pogled … Vse to nam lahko res razveseli srce in polepša dan. Lahko pa nas tudi zapelje, da se odvrnemo od največjega veselja: da čokolade nočem deliti, da imam poln Instagram romantičnih prizorov, da za sabo puščam krvavo sled ranjenih src, da se bašem s hrano do onemoglosti, da se zapijem, da živim samo za stene in “dekor”, da z vožnjo ogrožam sebe in druge, da zabušavam čez vse mere, da si otroke kupujem z igračami in sladkorjem …

Pavel pravi, da “podoba tega sveta preide”, mineva … Ta majhna veselja se bodo končala, in vemo, da globin ne napolnijo. Napolni pa, če se pogumno odpravimo za Jezusom in mu vztrajno sledimo. Včasih tudi za ceno kakšnega od teh malih veselj.

Bratje, glede devic nimam Gospodovega naročila, dajem pa svèt, ker sem od Gospoda prejel milost, da sem verodostojen. Mislim torej, da je to dobro zaradi sedanje stiske; da je torej dobro, človeku tako biti. Če si vezan z ženo, ne išči ločitve; če si žene prost, ne išči žene. A tudi če se oženiš, ne grešiš; in če se devica omoži, ne greši. Toda nadloge telesa bodo taki imeli, jaz pa bi vam rad prizanesel. To pa pravim, bratje, čas je kratek. Odslej naj bodo tudi, kateri imajo žene, kakor bi jih ne imeli; in kateri jokajo, kakor bi ne jokali; in kateri se veselijo, kakor bi se ne veselili; in kateri kupujejo, kakor bi bili brez posesti; in kateri ta svet uživajo, kakor bi ga ne uživali – zakaj podoba tega sveta preide. (1 Kor 7,25-31)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s